(video) În Amsterdam au fost produși primii pantofi sport din gumă de mestecat. La ce preț aceștia se vând

Gumshoe

În Amsterdam au fost produși primii pantofi sport din gumă de mestecat. Inițiativa a fost pornită din considerente ecologice, pentru că guma de mestecat este al doilea cel mai răspândit deşeu de pe străzile din Amsterdam.

Producătorul de haine Explicit, alături de Gum-Tec şi autorităţile din oraşul Amsterdam au realizat Gumshoe, primii pantofi sport din gumă de mestecat. Guma de mestecat este un produs care se biodegradează într-o perioadă de timp foarte mare, dar din fericire guma poate fi refolosită pentru realizarea altor produse, scrie go4it.ro.

Gum-Tec este o companie care foloseşte guma de mestecat adunată de pe străzile oraşului pentru a realiza un nou tip de cauciuc, folosit apoi pentru realizarea tălpii noilor adidaşi Gumshoe. Explicit se ocupă de partea de design şi de producţia celorlalte materiale care alcătuiesc pantofii.

Gumshoe pot fi comandaţi acum la un preţ de 199 de euro şi sunt realizaţi în două culori: roz şi negru. Aspectul ecologic din cadrul proiectul Gumshoe ţinteşte să adune cât mai mult dintre cele 1,5 milioane de kilograme de gumă de mestecat care ajunge în fiecare an pe stradă, fiecare gumă în parte având nevoie de peste 25 de ani pentru a se degrada în mod natural.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente