Zeci de mame au protestat în fața Ministerului Sănătății împotriva diagnozelor false stabilite de medici

62845
Foto: IPN: Elena Covalenco

Mai multe mame, împreună cu copiii lor, au protestat în fața Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale împotriva stabilirii de către medici a diagnozelor false și a administrării abuzive a antibioticelor. Protestatarele au depus la minister și o petiție, cu peste patru mii de semnături, transmite IPN.

Potrivit Aliciei Valcov, una dintre fondatoarele comunității „Ask a Mom”, în spitalele din Moldova copiilor li se administrează abuziv antibiotice și le sunt puse diagnoze fără să le fie făcute analize.

Mamele spun că nu sunt mulțumite de investigația inițiată de către Ministerul Sănătății la două spitale din țară, în privința cărora medicul pediatru Mihai Stratulat a semnalat problema diagnozelor false. Ele cer ca rezultatele verificărilor să fie făcute publice.

Mamele se plâng că nu sunt informate atunci când merg la medic și copilul este internat, nu le este explicată diagnoza și nici tratamentul administrat. „Părinții sunt abuzați emoțional, hărțuiți, deseori se strigă la ei, iar atunci când au îndrăzneala să întrebe: „Ce le administrați?”, li se spune: „Nu este treaba voatră, noi suntem medici, noi hotărâm””, spune fondatoarea „Ask a Mom”.

Una dintre mamele venite la protest, Diana Sopivnic, susține că a trecut prin experiența diagnozelor false. Copilul său, a doua zi după naștere, a fost diagnosticat cu pneumonie bilaterală și i s-a dat antibiotic, iar după consultarea unui alt medic nu s-a confirmat diagnoza.

Mamele spun că își doresc ca autoritățile să ia atitudine, să încurajeze schimbarea atitudinii medicilor față de părinți ți copii.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente