Minori în rol de profesori și alimente fără acte de proveniență. O tabără de vară care activa ilegal în Capitală a fost deconspirată de către polițiști

foto-S

Pe data de 9 august, Poliția din Chișinău a oprit activitatea ilegală a unei tabere de vară pentru copii de la 4 la 16 ani amplasată în subsolul unei săli de sport din sectorul Râşcani. Oamenii legii au constata că activitatea era desfășurată cu încălcarea tuturor normativelor pedagogice și sanitare în vigoare.

La fel, s-a constatat că produsele alimentare care erau destinate pentru hrana copiilor erau achiziţionate în lipsa documentelor de provenienţă şi certificatelor însoţitoare, de la diferite chioscuri stradale.

Respectiv, în calitate de personal didactic și auxiliar activau 2 persoane de 18 şi respectiv un minor de 16 ani care aveau grijă de copii, nefiind  titulari ai diplomelor de studii cu profil pedagogic şi în lipsa contractelor individuale de muncă.

Totodată în cadrul cercetărilor s-a stabilit că sălile unde copii îşi petreceau timpul, nu erau amenajate corespunzător şi nu întruneau condiţiile necesare asigurării unui mediu optim şi sănătos pentru copii. Deasemenea, copii erau primiți în tabără fără prezentarea certificatelor medicale.

În consecinţă activitatea taberei a fost sistată, iar cazul se examinează în continuare de către poliţişti pentru a fi luată o decizie conform legislaţiei în vigoare, şi pentru atragerea la răspundere a factorilor de decizie din cadrul taberei.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente