Astăzi, de la ora 18.00, la Chișinău va avea loc o mișcare de solidarizare cu protestatarii pașnici de la București. Evenimentul este organizat de Platforma DA, PAS și PLDM.

Organizatorii spun că vor să-și manifeste astfel nemulțumirea de modul în care Jandarmeria română a reacționat la protestele pașnice de la București:

„La 10 august toată România a ieșit în stradă pentru a-și manifesta dezacordul cu modul abuziv de guvernare de acolo, cu pericolul subminării independenței justiției, cu adoptarea unor amendamente inacceptabile la Codul Penal menite să dezvinovățească inculpații de la putere, cu încălcarea tot mai frecventă a libertăților fundamentale ale omului.

Reacția total disproporționată a jandarmeriei la protestul pașnic de la București a stârnit nedumerire, dar a și demonstrat cu brio că puterea se teme de cetățenii care sunt hotărâți să-ți manifeste plenar spiritul civic. Fumigenele, gazele lacrimogene, bastoanele și gloanțele de cauciuc au rănit sute de oameni aflați aseară în Piața Victoriei de la București.”

Inițiatorii îndeamnă la solidarizare cu cetățenii din România și-i invită pe cei care vor să se alăture, astăzi, 12 august, începând cu ora 18.00, la Monumentul lui Ștefan cel Mare.

Urmăriți aici detaliile.