Călătoriile cu mașina sau cu autocarul au avantajele lor, însă când vorbim despre cozile care se formează la vamă, fie la intrare sau la ieșire din țară, atunci experiența devine mai puțin distractivă. Inspirați de un videoclip în care am văzut cum se descurcă moldovenii în situațiile în care au de așteptat ore întregi, ne-am gândit să vă sugerăm câteva activități care ar putea să vă facă așteptarea mai ușoară.

# Dacă sunteți abonați la Netflix, downloadați serialele preferate sau câteva filme pe care ați plănuit să le vedeți. Durata de așteptare poate fi cât lungimea unui film câteodată.

# Ascultați un podcast. Pe lângă cele internaționale pe care le găsiți pe diverse platforme, sunt deja și o mulțime de podcasturi autohtone pe care ați putea să le ascultați. Într-un articol anterior găsiți recomandările noastre.

555-920x460

# Jocuri de societate pentru cei care călătoresc în grupuri. Timpul va trece rapid și interesant, mai ales că durata unui joc de societate poate ajunge până la câteva ore. Dixit, Uno sau Catan, aici puteți vedea câteva recomandări de jocuri de societate.

catan-image

# Să dansați. Rândul e mare, iar plimbările pe care le veți face în jurul mașinilor vă pot aduce noi cunoștințe. Dacă aveți muzică și voie bună, atunci vă puteți strânge și în hore. Aici puteți vedea un exemplu recent de la vama Tudora.

Fără-titlu-920x517

# Pentru cei care vor să-și încălzească creierul puteți lua cu voi acest manual de jocuri intelectuale. Acolo veți găsi o culegere de 1000 de întrebări de „Ce? Unde? Când?”, pregătite de membrii Clubului începând cu anul 2000 și sunt grupate în trei nivele de dificultate: scăzută, medie și crescută. Puteți forma echipe sau pur și simplu vă puteți adresa întrebări unul altuia.

jocuri-intelectuale

# O carte pentru cei care nu sunt interesați de activități de grup. În această vară, #diez ți-a pregătit o listă de 30 de lecturi pe care nu le poți trece cu ochii decât de la o copertă la alta.

# Tot pentru cei singuratici, dar care nu vor să mai fie așa pentru mult timp, vă recomandăm să răsfoiți un pic Tinderul, mai ales că vă puteți întâlni jumătatea chiar în vamă, fără a mai fi nevoie de a aștepta mult râvnita întâlnire.

# Să jucați șah. Oricine are pe acasă o tablă mai veche sau mai nouă de șah. Puneți-o în mașină sau rucsac pentru zilele toride cu rânduri interminabile la vamă.

# Selfie în baia nouă. Pentru cei care așteaptă în vama de la Leușeni, puteți duce experiența selfie-ului în baie la alt nivel, mai ales că punctul vamal are acum un WC nou, curat și gratuit.

# X și O, capitalele lumii, ghicește cântecul sau alte jocuri ale copilăriei. Dacă călătoriți cu familia, vă puteți aduce aminte de jocurile copilăriei, nelipsite mai ales în serile dese când se stingea lumina. Veți trezi nostalgii dar în același timp veți simți și că timpul trece mai ușor.

# Dacă mai aveți idei, împărtășiți-le cu noi în comentarii.