Educația de calitate, începând de la o vârstă timpurie, produce rezultate benefice pe termen lung, atât pentru copil, cât și pentru întreaga familie. Este principiul după care se conduce singura grădiniță internațională din țară cu predare în limba engleză – CHIPS (Chisinau International Preschool), scrie suntparinte.md. 

Instituția a fost fondată în august 2014 și este frecventată de copii cu vârsta de la 2 la 6 ani. „CHIPS” se numără printre puținele grădinițe private (nu centre de dezvoltare!) acreditate de Ministerul Educației, Culturii și Cercetării. Aici, preșcolarii se află în siguranță, învață într-un mediu prielnic de dezvoltare, mănâncă sănătos și sunt instruiți doar în limba engleză de profesori calificați, unii dintre ei – vorbitori nativi din SUA.

1

„CHIPS” este singura instituție de învățământ din țara noastră care beneficiază de un Serviciu de supraveghere în trafic. Copiii și părinții sunt întâmpinați de un gardian („crossing guard”) care îi ajută să traverseze strada și atenționează șoferii să reducă viteza. Totodată, în fața grădiniței a fost amenajată o trecere de pietoni în nuanțe de roșu și alb, fiind instalat și un limitator de viteză.

2 3 4 5 6

7

8

Copiii sunt împărțiți în trei grupe: „Mandarins” (2-4 ani), „Limes” (4-5 ani) și „Raspberries” (5-6 ani). Perioada de adaptare și de monitorizare durează o lună, timp în care părinții și profesorii stabilesc în care grupă se regăsește copilul, în funcție de necesitățile lui, de dezvoltarea socială, emoțională și intelectuală.

9

Fiecare grupă are câte trei profesori dedicați. În grupa „Mandarins” sunt prezenți pedagogi care vorbesc româna și rusa, în timp ce în grupele cu copii mai mari de patru ani este prezent și un vorbitor nativ din SUA.

10

Pe parcursul anului nu sunt percepute taxe pentru reparație, produse de igienă sau materiale didactice. Totul este inclus în prețul indicat: program de bază (5.200 de euro/an), program prelungit (6.200 de euro/an). Taxa poate fi achitată integral sau în două rate.

„CHIPS” oferă un mediu internațional și o diversitate culturală. În anul de studii 2017-2018, grădinița a fost frecventată de copii din 28 de țări ale lumii, doar 40% dintre copii fiind din Republica Moldova.

Articolul integral îl găsiți aici.