„Pe bicicletă suntem mai aproape de oameni”. Din această toamnă, polițiștii din Cahul vor patrula străzile și pe biciclete

hh

Din toamnă, poliţiştii din Cahul vor patrula pe biciclete drumurile municipiului. Anunţul a fost făcut de şeful Inspectoratului General al Poliţiei, Alexandru Pânzari, pe pagina lui de Facebook. Oamenii legii vor fi instruiţi să meargă corect pe biciclete, să le repare şi chiar să reţină infractori în timp ce se deplasează pe două roţi.

„O activitate polițienească comunitară de succes e construită pe încredere, suntem o echipă de polițiști pe biciclete care supraveghem zonele de parc, acolo unde nu pot ajunge alți colegi de ai noștri. Situațiile pe care le soluționăm sunt diferite: parcarea neregulamentară, aruncarea gunoiului, supravegherea zonelor de joacă pentru copii, acordarea primului ajutor medical. Pe bicicletă sunt mai degrabă un partener de încredere, și pot întâlni multă lume care ar vrea să ne ajute. Fiind pe bicicletă, suntem mai aproape de oameni”, se menționează în spotul de promovare a campaniei, realizat în cadrul proiectului „Promovarea implicării societății civile în consolidarea securității comunitare”, implementat de Institutul de Politici Publice cu susținerea finaciară a Departamentului de Stat al Statelor Unite ale Americii, scrie gazetadesud.

Menționăm că, de aproape un an, 17 polițiști asigură ordinea publică și siguranța cetățenilor în parcurile sau la evenimentele organizate în Chișinău, patrulând pe biciclete

Serviciul de patrulare a fost înființat cu ajutorul financiar al Ambasadei Statelor Unite la Chișinău, în valoarea de peste 1.300.000 lei. De asemenea, Ambasada a organizat mai  multe instruiri practice și teoretice pentru polițiștii de patrulare pe biciclete, care au fost conduse de experți în domeniu din SUA.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente