Ministerul Sănătății va crea un portal online de promovare a modului sănătos de viață, după un model estonian

healthy-life-banner

Ministerul Sănătății Muncii și Protecției Sociale va elabora primul portal pentru promovarea sănătății. Inițial portalul se va axa pe următoarele domenii: fumatul, consumul de alcool, inactivitatea fizică și regimul alimentar nesănătos, aceștia fiind printre factorii de risc comportamentali principali, care contribuie la răspândirea bolilor netransmisibile.

„Ministerul Sănătății Muncii și Protecției Sociale salută elaborarea în premieră a unui portal pentru promovarea sănătății, deoarece promovarea modului sănătos de viață al populației Republicii Moldova este un obiectiv esențial al sistemului de sănătate, trasat în toate politicile naționale și are valențe strategice pentru dezvoltarea țării”, a menționat secretarul de stat, Aliona Serbulenco.

Astfel, primul portal pentru promovarea sănătății în Republica Moldova va fi similar cu cel gestionat de către Institutul Național pentru Dezvoltarea Sănătății din Estonia (ENIHD). La prima etapă, portalul va fortifica comunicarea pe intern a specialiștilor, care lucrează în domeniul promovări sănătății în instituții de învățământ (grădinițe, școli), instituții medicale, municipalități și comunități.

Potrivit specialiștilor, portalul pentru promovarea sănătății este un e-instrument de profilaxie a sănătății, care va avea o rată înaltă a rentabilității investiției și va contribui la diminuarea presiunii asupra sistemului de sănătate publică.

Elaborarea portalului este finanțată de către Ministerul Afacerilor Externe al Republicii Estonia în cadrul Programului de cooperare pentru dezvoltare, constituind o activitate din cadrul proiectului „Dezvoltarea e-instrumentelor de acces la informații în prevenirea maladiilor netransmisibile” și va implementat de către A.O. ProDia din Estonia și A.O. Centrul pentru Informare și Comunicare în Sănătate, Moldova.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente