În localitatea din satul Sămășcani din raionul Șoldănești se va deschide un centru comunitar, pentru a le asigura tinerilor în etate din localitate o bătrânețe activă.

Deschiderea centrului comunitar „Bătrânețe activă”  va avea loc pe 10 august. Centrul se va afla în blocul vechi al grădiniței din localitate.

Centrul comunitar va asigura accesul la activități sociale, educaționale şi recreative a cel puțin 300 de persoane în etate din comunitatea locală, susținând-se astfel integrarea socială a acestora. Condițiile noi create vor facilita participarea săptămânală a cel puțin 40 persoane în etate, copii, tineri și adulți la Clubul Gastronomic, Clubul teatral, Clubul de artizanat și cel sportiv. De asemenea, se va dezvolta și promovează voluntariatului în rândul vârstnicilor, toate acțiunile urmărind implementarea și promovarea îmbătrânirii active și sănătoase.

Centrul comunitar „Bătrânețe Activă” a fost creat la propunerea Grupului de Inițiativă Seniorii Activi cu suportul financiar al Primăriei s. Sămășcani, r-ul Șoldănești și Crucea Roșie din Elveția prin intermediul proiectului „Îmbătrânire și Sănătate” implementat de către HelpAge International.