(foto, video) Peste 300 de copii au primit instruiri pentru prevenirea incendiilor și a cazurilor de înec

Situații excepționale4

Peste 300 de copii de la tabăra de odihnă pentru copii „Dumbrava” din satul Volovița a raionului Soroca au participat la instruiri pentru prevenirea riscurilor în rândul minorilor. Instruirile fac parte din „Campania de prevenire a riscurilor situațiilor excepționale în rândul copiilor”.

Angajații Direcției Situații Excepționale Soroca au organizat concursul „Tinerii Salvatori și Pompieri’” pentru peste 300 de copii. În bazinul din tabără, salvatorii prin exercițiile practice au prezentat copiilor metodele principale de salvare a persoanelor în caz de înec.

Medicii au demonstrat procedeele de bază în acordarea primului ajutor persoanelor înecate. Totodată, copiii au primit pliante informative cu recomandări necesare în situații de risc. Pompierii au organizat într-un mod interactiv concursuri în domeniul bazelor securității vieții unde minorii au învățat cum trebuie să se comporte într-o situație de risc.

Specialiștii IGSU au prezentat tehnica și echipamentul specializat din dotare. Potrivit Inspectoratului, astfel de aplicații se realizează pe parcursul perioadei estivale în toate regiunile țării noastre. Campania are drept scop promovarea siguranței în rândul copiilor și prevenirea riscurilor în timpul vacanței de vară.

38840005_2224888187539959_981771327058739200_o
Situații excepționale
Situații excepționale1
Situații excepționale2
Situații excepționale3
Situații excepționale4
Situații excepționale5
Situații excepționale7
Situații excepționale45

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente