(video) National Geographic: Moldova ar putea dispărea de pe Glob, dacă întreaga gheață de pe suprafața pământului s-ar topi

eee

Dacă lumea continuă să consume în ritmul actual combustibili fosili și să elibereze emisii de carbon la nesfârșit, schimbările climatice vor ajunge în punctul în care gheața de la poli și de pe crestele montane se va topi complet, scrie National Geographic. Principala consecință ar fi că mai multe orașe de la malul mărilor și oceanelor vor dispărea, fiind înghițite de nivelul apelor. 

Business Insider a realizat o hartă animată pornind de la acest scenariu alarmant. Topirea acceleretă a ghețarilor ar duce la schimbarea liniilor de coastă. De pildă, orașul Miami ar putea fi șters de pe harta Statelor Unite într-un asemenea scenariu, scrie Business Insider.

Londra, Veneția și Olanda ar deveni niște relicve geografice pe fundul apelor. De asemenea, aceeași soartă ar avea-o și Bangladeshul și Calcutta, iar creșterea exponențială a debitului Deltei Mekongului ar transforma Muntele Cardamom din Cambodgia într-o insulă.

Oamenii de știință din domeniul climei sunt de părere că până la finalul secolului XXI, anumite părți ale Pământului vor deveni nelocuibile. Foametea în masă, seceta, inundațiile, oceanele otrăvite și valurile record de căldură sunt doar câteva dintre riscurile luate în calcul în predicțiile cercetătorilor privind schimbările climatice.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente