Peste 230 de blocuri locative din Capitală vor beneficia de contoare de tip MULTICAL, pentru măsurarea consumului de energie termică a blocului. Lucrările de instalare a contoarelor moderne de ultima generație vor dura circa 6 săptămâni.

Noile mijloace de măsurare vor asigura un grad mult mai înalt de precizie și transparență a consumurilor de energie termică, dar și o capacitate mai mare de arhivare a datelor înregistrate (orare, zilnice, lunare și anuale), iar datorită funcției de transmitere a datelor la distanță, va fi posibilă automatizarea proceselor astfel încât specialiștii companiei să poată vizualiza în orice moment informații exacte și specifice cu privire la livrările de energie termică în blocul locativ respectiv.

Modernizarea contoarelor este o acțiune prevăzută în Planul de activitate și de investiții al Termoelectrica S.A. pentru anul 2018 și vine ca o activitate de o importanță prioritară, în contextul în care termenul de exploatare a vechilor echipamente, care urmează a fi înlocuite în acest an, se ridică la 20 de ani.

Termoelectrica S.A.  asigură evidența consumului  de energie termică prin intermediul a peste 8000 de  contoare de energie termică.