Clark Kent Apuada, un tânăr înotător american a doborât un record de a lui Michael Phelps. Tânărul campion a făcut cu o secundă mai puțin decât multiplul campion olimpic, la 100 de metri fluture la categoria de vârstă de până la 10 ani.

La sfârșitul lui iulie, băiatul cu origini filipineze și americane a doborât recordul care era în vigoare de 23 de ani, stabilit de Michael Phelps. Cu cele 28 de medalii ale sale, dintre care 23 de aur, Phelps este sportivul cu cele mai multe medalii din istoria Jocurilor Olimpice, scrie digi24.ro.

De altfel, înotătorul american s-a grăbit să-l felicite pe Twitter pe tânărul său urmaș: „Un mare bravo pentru Clark Kent pentru că a doborât recordul. Ține-o tot așa, amice!”, a scris Phelps pe Twitter.

Tânărul înotător, deja poreclit „Superman”, a terminat cursa de 100 de metri fluture din cadrul Far West International Championship într-un minut, nouă secunde și 38 de sutimi, cu o secundă mai devreme decât o făcea Michael Phelps în 1995.

Michael Phelps a participat la prima sa olimpiadă când avea doar 15 ani.

Iar Clark Kent Apuada are deja ambiții mari: Paris în 2024 sau Los Angeles în 2028. Recordul pe care tocmai l-a doborât îi dă curaj, iar viitorul este promițător pentru el.