Care raion din Moldova este lider la capitolul reparația drumurilor. Pentru aceasta au fost alocați peste 50 de milioane de lei

rr

În anul 2018, a fost alocată suma de 50.256.688 de lei pentru întreținerea periodică şi reparația curentă a drumurilor naţionale, locale, comunale şi a străzilor din raionul Cimişlia. Potrivit Administraţiei de Stat a Drumurilor din cadrul Ministerului Economiei şi Infrastructurii, raionul Cimișlia conduce topul raioanelor cu cele mai multe porţiuni  rutiere reparate din țară.

Cea mai mare sumă de bani, peste 7 milioane de lei, au revenit localităţilor Mihailovca, Selemet şi Satul Nou. Aici drumurile au fost reparate prin adăugirea pietrişului şi instalarea a două straturi de asfalt, informează gazetadesud.

Lucrări în valoare de 3.811.000 de lei au fost executate pe porţiunile drumului de importanţă republicană R3-Valea Perjei-Maximeni-Javgur-G125, care trece prin localităţile nominalizate, dar şi prin satul Marienfeld. Ca şi în cazul anterior s-a executat plombarea gropilor şi aşternerea unui strat de asfalt.

A fost reabilitat şi drumul naţional R3-Gura Galbenei–Lipoveni–Porumbrei, în cadrul căruia s-a alocat suma de 2.846.000 de lei.

Peste 2.300.000 de mii de lei a costat reparaţia unei porţiuni din comuna Codreni şi a alteia din satul Zloţi, prin care trece drumul naţional G122-Zloţi-Chircăieştii Noi-Taraclia-R26.

În oraşul Cimişlia începe o arteră naţională care duce spre Iargara şi Sărata Nouă din raionul Leova. Aici s-au cheltuit 1 milion 931 de mii de lei pentru repararea drumului, prin plombarea gropilor şi aşezarea unui start de asfalt, a unui km şi 270 de metri de drum.

Şi, în sfârşit, aproape 952 de mii de lei au fost alocaţi pentru drumul naţional R26-Ivanovca-Carabetovca-R3, unde s-a pus pietriş şi două starturi de asfalt pe o distanţă de 350 de metri din satul Mihailovca.

Aproape 5 milioane de lei au fost repartizate, din Bugetul de Stat al Republicii Moldova, pentru reparaţia a 2,3 kilometri de drumuri locale: cel de acces spre localitatea Ivanovca Nouă, două sectoare din comuna Albina din partea satului Fetiţa şi câte o porţiune în comuna Gradişte (spre Coştangalia) şi în satul Topala, în cadrul arterei locale Ciucur-Mingir-Cenac.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente