Artiști plastici din Republica Moldova și România vor participa la cea de-a XVI-a ediție a Taberei de pictură

18006990_big1533633950
Foto: moldpres.md

Artiști plastici din Republica Moldova și România vor participa la cea de-a XVI-a ediție a Taberei de pictură. Evenimentul va avea loc în Parcova, Edineț și se va desfășura în perioada 10 – 19 august.

Scopul manifestării este de a revitaliza viaţa culturală din R. Moldova, prin înfiinţarea unei Colecţii de artă contemporană, precum şi identificarea, valorificarea şi promovarea creaţiilor de adevărată valoare artistică. Pentru aceasta, în cadrul taberei vor fi organizate workshop-uri între artiştii invitaţi şi tinerii cu potenţial artistic din zonă şi un Centru de Documentare artistică – pornind de la informarea despre ediţiile precedente ale Taberei şi continuând cu cercetarea etnografică, muzeografică asupra zonei, transmite moldpres.md.

Evenimentul se va încheia cu o expoziție vernisată în cadrul Universității Populare de Vară la Centrul de Cultură din orașul Cupcini.

Potrivit organizatorilor, Tabăra de creație „Parcova”, a devenit un eveniment cultural de anvergură, care a acumulat un patrimoniu valoros. Astfel, pe parcursul desfăşurării Taberei de creaţie, în patrimoniul ei au fost incluse peste 200 lucrări semnate de artişti consacraţi din Belarus, Franța, Olanda, Polonia, R. Moldova, România, Rusia, Ucraina ş.a.

Tabăra de pictură este organizată de Institutul Cultural Român „Mihai Eminescu” la Chișinău, în colaborare cu Consiliul Raional Edineţ, Primăria acestui oraș, Asociaţia Culturală „Parcova-Nova”, Primăria Parcova și Primăria Cupcini.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente