Mure, goji, aronie, zmeură, căpșună remontantă, măceș, afine locale, concursuri și ateliere culinare. Fermieri din toată țara pregătesc roada de pomușoare pentru ultima ediție a Festivalului SUMMER BERRY FAIR din acest an.

Deserturi fine de la Victoria Melnic, Ana Stratulat, Elena Gogu, Olga Ciorici, Alexandra Albot, și D&I Patisserie vor putea fi gustate pe loc, în pereche cu o limonadă răcoritoare.

De această dată va fi un adevărat spectacol culinar cu unii dintre cei mai iscuțiți bucătari din Chișinău. Alexandru Comerzan – bucătarul-șef Mi Piace va găti un cocktail Rossini din căpșuni, Marian Danu – bucătar-șef LoChef Cafe va găti cannoli viola cu mure și Denis Seriojnikov – bucătar-șef Meating Point pregătește înghețată cu semințe de dovleac și coacăză neagră, vor găti în fața publicului deserturi cu pomușoarele noastre și le vor oferi spre degustare.

Și de data aceasta, vom organiza un super delicios concurs  de mâncat afine la viteză. Câștigătorul va lua acasă un kilogram de afine locale de la Lolly Berry. În timp ce părinții vor face cumpărături, copii vor avea parte de ateliere gratuite de pictură pe ghips, modelare în lut și face painting. Câteva Branduri din Inimă vor fi prezenți la eveniment cu produsele lor, iar câțiva apicultori locali vor veni cu produsele lor de vânzare.

Cei interesați se pot alătura festivalului, duminică 12 august în parcul Catedralei cu începere de la ora 10:00. Intrarea este liberă.

În Republica Moldova cresc peste 11 tipuri de pomușoare, cultivate de peste 700 de producători locali. La târg vor participa 16 agricultori din toate colțurile țării, membri ai Asociației Pomușoarele Moldovei.

Evenimentul începe la 10 și durează doar 4 ore. Organizatorii roagă insistent vizitatorii să nu rateze cele mai proaspete pomușoare și delicii culinare care se vând ca pâinea caldă, chiar din primele minute ale târgului.