Printre cele 70 de persoane care au avut de suferit în urma exploziei din apropierea aeroportului de la Bologna se afla și o moldoveancă. Potrivit ofițerului de presă al Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene (MAEIE), Alexandr Roitman, este vorba despre o cetățeancă, care s-a adresat singură la spitalul din oraș.

„Potrivit informației pe care o avem în accidentul respectiv a fost și o persoană din Republica Moldova, o cetățeancă. Dumneaei s-a adresat la spital, a primit îngrijire medicală și a fost externată în aceeași zi, nu a fost rănită grav”, a declarat pentru #diez Alexandr Roitman.

Reamintim că, o cisternă încărcată cu combustibil a sărit în aer, pe autostrada A14, care trece foarte aproape de un cartier al oraşului şi de aeroportul din Bologna. Explozia a făcut prăpăd: un om a murit, alţi 70 au fost răniţi, iar o porţiune din autostradă s-a prăbuşit. Deflagraţia a avut loc marți și a fost atât de puternică încât unda de şoc a spart geamurile clădirilor aflate în apropiere.