(foto) O gunoiște neautorizată a fost creată la periferia oraşului Chişinău, direct pe malul râului Bâc

DSC_9339

La periferia oraşului Chişinău, direct pe malul râului Bâc, pe teritoriul administrativ al comunei Truşeni, pe un teren proprietate privată s-a format o gunoişte neautorizată cu o suprafaţă ce se extinde pe câteva hectare de pământ.

„Proprietarul terenului pe care se depozitează deşeurile este cunoscut, odată ce terenul a fost transmis în proprietate privată. Constat că în ultimele zile persoanele care gestionează poligonul improvizat au încercat să astupe cu pământ deşeurile, însă nu au făcut altceva decât să apropie şi mai mult gunoiul de apele râului Bâc. După mirosul insuportabil şi din ce spun oamenii, aici au fost transportare şi reziduuri de la o fabrică de băuturi alcoolice. Dar vreau să se verifice”, a afirmat Codreanu.

După ce a efectuat astăzi o vizită în teritoriu, primarul interimar de Chişinău a dispus blocarea accesului pe teritoriul poligonului improvizat şi a solicitat suportul Direcţiei de Poliţie în acest sens. De asemenea, a cerut identificarea persoanelor care transportă deşeuri în locurile neautorizate şi sancţionarea lor.

Autoritățile publice locale ale municipiului Chişinău vor sesiza în mod de urgenţă Agenţia Ecologică Chişinău şi Procuratura municipiului Chişinău asupra situaţiei date.

DSC_9336 DSC_9337 DSC_9338 DSC_9339 DSC_9345

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente