Campania pentru prevenirea înecurilor continuă. Oamenii sunt rugați să nu consume băuturi alcoolice și să monitorizeze strict minorii

salvatori

Inspectoratul General pentru Situații de Urgență al MAI continuă campania pentru prevenirea înecurilor. Cele mai recente instruiri în domeniul bazelor securității vieții au avut loc pe malurile bazinelor acvatice din raionele Nisporeni și Criuleni.

Aici, peste 200 de persoane au fost instruite în domeniul securității în timpul înotului și cum să reacționeze corect în caz de situații de risc la scăldat. Majoritatea persoanelor cu care au comunicat specialiștii din cadrul IGSU au fost minori.

Salvatorii au împărțit pliante informative oamenilor care se odihneau în preajma lacurilor și rîurilor, dar și au explicat riscurile în cazul nerespectării regulilor de comportament pe apă. Oamenii sunt rugați să înoate doar în bazine acvatice amenajate cu stații de salvare și să nu meargă la adîncime. Angajații Inspectoratului avertizează persoanele să nu consume băuturi alcoolice atunci când merg la scăldat și să-și monitorizeze strict minorii.

Campania pentru prevenirea înecurilor are drept scop reducerea accidentelor pe apă în perioada estivală și va continua în toate regiunile țării. În cazul apariției unei eventuale situații de risc, oamenii sunt îndemnați să apeleze numărul unic de urgență 112.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente