100 de mii de lei „pentru frumusețe”. În opt grădinițe din Capitală a fost adus inventar de bucătărie care nu funcționează

62706
Foto: ipn

Hote nefuncționale, ceaune sudate și tigăi subțiri, unele dintre care nici nu încap pe aragaz, au fost depistate în opt grădinițe din sectorul Ciocana al capitalei. Despre aceasta a anunțat primarul interimar, Ruslan Codreanu, la ședința operativă de la Primărie, transmite IPN.

Ruslan Codreanu a spus că neregulile au fost depistate în cadrul unor inspecții. Conform normelor sanitare, ceaunele trebuie să fie dintr-un singur material și în nici un caz nu pot fi sudate.

„O bucătăreasă a spus că hotele au fost procurate numai „pentru frumusețe” întrucât la temperaturi de 35-40 de grade nu ficționează. Și noi vorbim despre majorarea salariilor, vorbim că noi înțelegem că ducem lipsă de bucătărese. Când noi investim un pic de bani din cât avem pentru hote, care au costat 100 de mii de lei o hotă, ea nu funcționează”, a relatat Ruslan Codreanu.

În cadrul aceleiași ședințe, primarul interimar a menționat că la opt grădinițe din sectorul Ciocana al Capitalei a fost adus inventar de bucătărie, cum ar fi ceaunele sudate, ceea ce contravine normelor sanitare și tigăi subțiri care nici nu încap în aragaz.

Primarul interimar a solicitat conducerii Direcției generale educație, cultură, tineret și sport  să prezinte o notă informativă cu privire la persoanele responsabile de achizițiile respective.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente