(foto) Lansarea drumului de ocolire a orașului Ungheni în zece imagini

DSC_0079

Șeful Delegației Uniunii Europene în Republica Moldova, Ambasadorul Peter Michalko, și prim-ministrul Republicii Moldova, Pavel Filip, au lansat, astăzi, drumul de ocolire a orașului Ungheni.

 

Construcția drumului de 7,7 km a fost finanțată de Uniunea Europeană (UE). Proiectul include un drum cu două benzi cu sens unic și câteva drumuri conexe mai mici.

DSC_0116

Drumul de ocolire vine să îmbunătățească legătura dintre Chișinău și frontiera UE, micșorând astfel distanța cu 11 km. Aceasta va facilita comerțul dintre Republica Moldova și Uniunea Europeană și va oferi o modalitate mai rapidă și sigură de deplasare pentru cetățeni.

DSC_0056

Noul drum va scoate, zilnic, cel puțin 400 de vehicule grele din centrul orașului Ungheni. Aceasta va reduce numărul de ambuteiaje, va micșora poluarea, va păstra aerul mai curat și va îmbunătăți calitatea vieții pentru cei 35,000 de locuitori ai orașului Ungheni și satelor vecine.

DSC_0156

 

Construcția drumului de ocolire face parte dintr-un program amplu de modernizare și construire a drumurilor-cheie din țară cu diverse investiții și finanțări nerambursabile, în valoare totală de 670 de milioane de euro, din partea Uniunii Europene, Băncii Europene pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD), Băncii Europene de Investiții (BEI), Băncii Mondiale și Agenției pentru asistență externă a Guvernului SUA, Corporația Provocările Mileniului.

DSC_0175

DSC_9918

DSC_9744

DSC_9747

DSC_9927

DSC_9725

DSC_0079

 

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente