Localurile din Chișinău unde poți găsi cea mai bună înghețată artizanală, partea a II-a

collage

Cafenelele și restaurantele din Capitală ne oferă experiențe din ce în ce mai plăcute în funcție de deliciile sezonului. Astfel, în acest articol, vă prezentăm și partea a doua a selecției făcute de madein.md cu privire la localurile din Chișinău care-și fac propria înghețată artizanală.

Morimoto

s01_4854
Photo Credit: madein.md

Jocul fanteziei și experimentele i-au determinat pe cei de la Morimoto să ofere înghețată neobișnuită, cu gust de crab sau somon. Pentru cei care comandă un steak de somon, bucătarul-șef al restaurantului îl complementează cu înghețată. La prima vedere aceasta nu se deosebește cu nimic de ce suntem obișnuiți, însă după ce o gustați, vă dați seama că mâncați ceva neordinar.

Motiko

s01_4990
Photo Credit: madein.md

La Motiko se crează deserturi tradiționale japoneze de aproape un an, inclusiv și înghețata artizanală. Aici găsim înghețată de fistic și sorbeturi din pepene galben, pepene verde, piersic, măr verde, portocală și grapefruit. Toate sunt făcute din ingrediente naturale. Chiar dacă ideea deserturilor de aici are rădăcini japoneze, rețeta înghețatei și tehnica ei de preparare sunt similare gelateriilor italiene.

Toate înghețatele de aici sunt delicioase și deosebite, însă cea mai solicitată este cea de fistic, chiar dacă este mai scumpă – 139 lei pentru 400 gr. Dacă vă plac sorbeturile, să știți că pentru ele va trebui să achitați 89 de lei pentru 400 gr.

Morpho-Fabulous Desserts & Macarons

Pornind de la producerea deserturilor de tip macarons, bucătarii restaurantului au hotărât facă și înghețată de acest gen. Fructe de pădure, pepene galben, piersic, cafea, fistic, banană, snickers, amarene – sunt gusturile dulci și sățioase pe care le puteți găsi aici. Cu doar 32 lei puteți procura un Ice-Cream sandwich macarons „J’adore” , iar cu 42 lei – La crème glace „J’adore”.

s01_4952
Photo Credit: madein.md

Mi Piace Ristorante & Pizzeria

s01_4801
Photo Credit: madein.md

Aici găsiți înghețată albă, cu ciocolată, caramelă, fistic și alune de pădure, dar și sorbeturi de mango, fructe de pădure, căpșune, coacăză, lămâie. Din deserturile mai speciale, putem menționa sorbetul cu lamâie și spumant sau cel de gin tonic. Un asorti din 3 bile de 100 gr, costă 50 lei. De asemenea, dacă clientul restaurantului nu se poate decide, acesta poate degusta desertul înainte de a-l alege.

Rosa Cremosa

rc4
Photo Credit: madein.md

Rosa Cremosa este un producător a cărui metodă de fabricare a înghețatei amintește de cea thailandeză. O priviți cum se face, apoi o mâncați cu poftă.

La Dolce Italia

ldi2
Photo Credit: madein.md

Localul produce înghețată pe bază de lapte, pe bază de apă, care este potrivită pentru cei cu intoleranță la lactoză și înghețată hipocalorică, pentru diabetici. Dispun de o gamă largă de gusturi: fistic, alune, nucă grecească, ciocolată neagră, cacao, înghețată albă cu diverse gemuri, fructe confiate, căpșune, fructe de pădure, mure, afine, pepene galben etc. La dorința consumatorului acestea pot fi asezonate cu fructe proaspete. Prețul este de 235 lei pentru un kg și de doar 19 lei pentru o bilă de înghețată. Producătorul o mai numește înghețată vie, datorită termenului de valabilitate redus, de 30 de zile.

Ciao Cacao

s01_4203
Photo Credit: madein.md

Înghețata care poate fi găsită la Andy’s Pizza, La Plăcinte și la MallDova, având gusturi și arome din cele mai diverse: stracciatella, cheesecake, mascarpone, cookies, mentă, tiramisu etc. Se vinde atât la pahar, cât și în cornulețe.

Delice d’Ange

36233583_1875899815791768_2342682614453764096_n
Photo Credit: Facebook/Delice d’Ange

Și cafeneaua Delice d’Ange oferă clienților săi înghețată artizanală.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente