(foto, video) Au învățat modelarea 3D, robotica și au construit un Smart city. Cum s-a desfășurată tabăra de vară #GirlsGoIT

lkjg

În perioada 21-29 iulie a avut loc cel de al doilea tur la Tabăra de Vară STEM GirlsGoIT 2018. În cadrul acestuia au participat mai multe fete, care au învățat lucruri utile din domeniul IT și au pus în practică cunoștințele obținute.

Tabăra a început cu o introducere despre cum funcționează o dronă, un robot și ce înseamnă imprimare 3D. Fetele s-au repartizat în grupuri pentru un scop comun: proiectul final. După partea teoretică, a urmat parte practică.

Cei de la A99, care au fost mentori pentru un grup de fete în cadrul acestui proiect, ne-au spus că partea de lucru la proiectele finale a durat trei zile.

Fetele repartizate în 4 grupuri au construit prototipuri care simulează iluminarea stradală inteligentă, semafoare inteligente și orientarea panourilor automată la soare”, ne-a spus Victor Bujoreanu.

Echipa de la A99, a fost reprezentată de șase persoane, trei mentori care au învățat fetele 3D modeling și alți trei mentori care au învățat fetele partea electronică și programarea pe Arduino.

Noi suntem al doilea an mentori la GirlsGoIT și ne place să facem asta. E amazing să vezi cum participantele în prima zi se uită speriate la noi și la ce spunem, deoarece uneori mai folosim termeni tehnici, iar la final să vezi proiectele făcute de ele”, a adăugat Victor.

Într-un final, toată munca fetelor și a mentorilor a contribuit la realizarea unui Smart city, acolo unde pot fi văzuți roboți, drone-taxi, panouri solare automate și alte lucruri interesante, care reprezintă cu siguranță viitorul tehnologiei.

 

La final, toate participantele au primit un certificat de participare.

Vedeți mai jos rezultatul participantelor și cum s-a desfășurat al doilea tur la Tabăra de Vară STEM GirlsGoIT 2018:

g1 g2 g3

g6 g7 g8

g78 g89 g96 g663

https://www.instagram.com/p/BlpOU27HLNy/?taken-by=atelier.99

https://www.instagram.com/p/Bl0pdWMlm8L/?taken-by=atelier.99

 

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente