Prima persoană care a făcut turul lumii pe un monociclu și-a încheiat călătoria

Ed-Pratt-Einrad-China
Foto: LangweileDich.net

Un britanic care a devenit prima persoană care a făcut turul lumii pe un monociclu a ajuns acasă. Ed Pratt a plecat din localitatea Curry Rivel, comitatul Somerset, în martie 2015 pentru a-şi începe aventura de mii de mile pe monociclu, pe când avea doar 19 ani. După 22.000 de mile (35.200 km) parcurse în jurul lumii în trei ani şi trei luni, tânărul s-a întors acasă

Ed Pratt a intrat vineri dimineaţă în sediul din Chilthorne Domer, comitatul Somerset, al fundaţiei caritabile „School in a Bag” fiind întâmpinat cu urale. El a reuşit să adune donaţii de 300.000 de lire pentru fundaţia care sprijină educaţia în rândul copiilor vulnerabili şi săraci din toată lumea, scrie agerpres.ro.

Cele două dorinţe pe care le-a comunicat apropiaţilor – respectiv să fie întâmpinat cu o sticlă de cidru rece şi cu melodia lui Meat Loaf, „Bat Out Of Hell” – au fost ambele îndeplinite. După ce şi-a îmbrăţişat prietenii şi familia, Ed Pratt a spus că este hotărât să pedaleze pe monociclu alte 10 mile (16 km) până la locuinţa lui din Curry Rivel

El a reuşit să finalizeze provocarea fără a beneficia de sprijin – cărând un cort, un sac de dormit şi o plită în coşuri legate de monociclul său Nimbus Oracle. În cursul călătoriei, tânărul a trecut prin Europa, Turcia, Georgia, Azerbaidjan, Kazahstan, Kârgâstan, China şi apoi sud-estul Asiei până la Singapore.

Apoi Pratt a parcurs Australia şi Noua Zeelandă, după care SUA, de unde, în cele din urmă, a luat avionul de la New York cu destinaţia Edinburgh. De aici, şi-a început ultimele 500 de mile ale călătoriei sale spre mica localitate natală din comitatul Somerset. Tânărul a documentat parcursul său prin intermediul unor postări pe Facebook, a unor înregistrări pe YouTube şi a unui website care îi monitoriza progresul.

El a învăţat chiar cum să manevreze o dronă în timp ce pedala pe monociclu, imaginile filmate fiind incluse în înregistrările postate pe YouTube, care au fost urmărite de mii de oameni. Aventura sa nu a fost mereu una lipsită de obstacole şi a durat, în cele din urmă, cu un an şi jumătate mai mult decât plănuise la plecare.

În noiembrie 2015, acesta a trebuit să-şi suspende călătoria după ce aproape a fost lovit de o maşină la o temperatură sub zero grade, în apropiere de Aktobe, în Kazahstan.

Tânărul a învăţat să meargă cu monociclul cu doar doi ani înainte de a începe turul lumii şi a înfiinţat un club la fosta sa şcoală. De-a lungul traseului, acesta i-a învăţat şi pe alţii cum să stăpânească vehiculul cu o roată şi i s-au alăturat şi unii ciclişti pentru anumite porţiuni ale călătoriei. Călătoria sa a fost documentată pe site-ul www.worldunicycletour.com.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente