(video) Ce se întâmplă cu drumul de la Vărvăreuca, devenit „viral” pe Facebook. Gaburici a inspectat lucrările și vine cu explicații

dddd

Sâmbătă, 21 iulie, pe rețele de socializare a apărut un video în care localnicii satului Vărvăreuca din Florești se plâng pe faptul că drumul a fost asfaltat de mântuială. Mai exact, în video se observă că asfaltul turnat este foarte subțire și poate fi scos cu mâna.

„Proiectul „Drumuri mai bune la sate” este din nou lucrat cu success. Mulțumim Guvernului și Primăriei Vărvăreuca. Sper să vadă toată mizeria de la guvernare, râsul cu care mint lumea ca pe un cârd de oi”, a scris un sătean pe Facebook.

După ce video a devenit viral pe Internet, Ministrul Economiei și Infrastructurii , Chiril Gaburici, s-a deplasat personal în sat unde a inspectat situația și a venit cu o reacție pe Facebook, unde spune că, de fapt, situația este altfel.

„Ieri am fost la fața locului, să mă asigur că totul este bine, că de fapt situația e total alta, iar speculațiile sunt doar speculații și motivul acestora noi îl cunoaștem. Drumul este de fapt gata în proporție de doar 20%. Acesta este strat de egalizare, 2 m de la margine se taie anume pentru a egaliza. Lucrările sunt făcute calitativ, în termen și parțial, din resursele antreprenorului, care a considerat necesar să efectueze lucrări suplimentare pentru a asigura o calitate înaltă a lucrării finale. Am discutat ieri cu ASD, antreprenorul, executorii, primarul din sat și oamenii de pe loc.
O să merg personal și când porțiunea va fi dată în exploatare, doar după ce trece expertiza laboratorului Administrației de Stat a Drumurilor și voi verifica lucrările și grosimea stratului de asfalt”, a scris Gaburici pe Facebook.

De asemenea, acesta a postat și un video în care arată că grosimea asfaltului, la finele lucrărilor, urmează să fie mult mare decât cea care a apărut în video postat de săteni.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente