Best of Chișinău: În ce localuri din oraș poți găsi cea mai bună înghețată artizanală

collage

În zilele calde de vară, putem mânca înghețată la micul dejun, prânz, cină, și la gustările dintre mese. Pentru cei care vor să diversifice gusturile și aromele, madein.md a realizat un top al localurilor din Chișinău care-și fac propria înghețată artizanală.

Rozmarin Cafe

s01_2602
Photo Credit: madein.md

Înghețata de aici este produsă după o rețetă italiană, cu arome de vanilie, stracciatella, iaurt cu fructe de pădure și banană cu scorțișoară. De asemenea, aici este produs și sorbetul din zmeură, căpșună, fructul pasiunii și vișină. La dorința consumatorului, desertul poate fi glazurat cu ciocolată sau asezonat cu gem de căpșune și coacăză. Specialitatea casei o reprezintă, de fapt, brioșa cu înghețată și nuttela. Dacă vi s-a făcut poftă, să știți că un astfel de deliciu costă între 35 și 38 de lei, în funcție de produsul ales.

Hostaria Amarcord

s01_29077
Photo Credit: madein.md

Un restaurant cu bucătărie italiană, care a creat un mix dintre tradiționalul sorbet și înghețată din ingrediente sută la sută autohtone: fructe proaspete sau congelate (fructe de pădure, zmeură, căpșune și mure), o linguriță de zahăr tos și frișcă. În așa condiții, produsul se menține mereu proaspăt. Cu 60 de lei vă puteți desfăta din acest desert.

Diplomat Club Hotel & Restaurant

s01_2947
Photo Credit: madein.md

Pentru al doilea an consecutiv, bucătării acestui local produc înghețată din ingrediente naturale, fără adaosuri, aromatizanți artificiali sau coloranți. Excentrică la prima vedere, aceasta ademenește prin crusta de cocos, lămâie sau portocală. O astfel de plăcere poate costa de la 60 la 80 de lei.

BIOrganic Raw Cafe

s01_2999
Photo Credit: madein.md

Înghețata produsă aici, pe lângă faptul că este sănătoasă și menține senzația de sațietate, este perfectă pentru cei care au intoleranță la lactoză, sau pentru cei care practică sportul, datorită proteinelor și grăsimilor saturate pe care le conține. Înghețata raw vegană este făcută pe bază de lapte vegetal, nuci caju hidratate și cu adaos de cacao, căpșune, mango sau oricare alt fruct la dorința consumatorului. Aici puteți găsi înghețată pe stick și pufoasă, ambele cu aceleași gusturi, doar că la prețuri diferite (25-40 lei, în funcţie de gramaj și respectiv 60 de lei).

Lumen Craft Pub

img_5166
Photo Credit: madein.md

Recunoscut după berea artizanală pe care o produce, din iunie 2018, Lumen Craft Pub își încearcă forțele și în lumea înghețatelor locale. Bucătarii din acest local propun consumatorilor propria lor viziune despre acest produs. Inspirați din occident, au în meniu 23 de tipuri de înghețată cu gusturi tradiționale: fistic, ciocolată, zmeură, fructe de pădure și trenduri internaționale: bubble-gum, raffaello, fererro rocher, kinder bueno etc. Se servește în bubble wafers, făcute după o rețetă belgiană, cu diferite toppinguri: ciocolată, gemuri variegato și fructe siropate. La doar 20 de lei bila, vă alegeți cu un desert cremos, intens, bun de a vă lua zborul! De ce? Pentru că o puteți găsi doar la aeroport.

Uptown

s01_3949
Photo Credit: madein.md

Din principiu nu au optat pentru înghețata industrială, pentru că și-au dorit să propună consumatorului un produs veritabil, făcut ca acasă, folosind doar ingrediente naturale, fără adaosuri și desigur autohton. Astfel, cu doar 35 de lei puteți savura o înghețată la Uptown, ce vă va aminti de gustul plombirului din copilărie. Se recomandă a fi servită fără topping-uri, și totuși, la dorința clientului, poate fi suplimentată cu fructe, ciocolată sau caramel.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente