(video) Să fie sau să nu fie pangare în biserică. Ion Andronache explică esența acestora

Безымянный-12-799×449

Intrând în biserică, primul lucru pe care îl întâmpinăm este pangarul, o gheretă sau locul în care se vând lumânări, icoane, prescuri, dar și multe diverse suvenire religioase. Unele biserici au două, patru sau chiar șase pangare în locașul sfânt. Ce rol au aceste gherete în biserică, explică vloggerul Ion Andronache.

„Aceste pangare îmi aduc aminte deseori de cazul cu Hristos care a alungat vânzători din Templu. Desigur că există o diferențiere oarecare: lângă Templu vânzătorii făceau venit personal pe seama sărbătorilor și a credincioșilor iudei, pe când în biserica creștină venitul se face pentru comunitatea creștină. Din păcate sunt și multe cazuri în care tot profitul din acele vânzări ajung  în buzunarul unei singure persoane, în buzunarul preotului paroh”, spune tânărul.

„Orice parohie are cheltuieli. Serviciile comunale, salariile personalului angajat și altele. Iar pangarul aduce o bună parte din acest venit necesar. Aceste gherete au destul de multe efecte foarte negative pe care o să le explic acum și la care voi propune anumite soluții”, explică Ion Andronache.

Urmăriți videoul de mai jos pentru  a afla care sunt acestea.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente