„Am petrecut la Tiraspol o perioadă de vis în viața mea”. Vitalie Damașcan a susținut testul medical la echipa Torino FC

collage

Atacantul moldovean Vitalie Damașcan a susținut cu succes testul medical la formația italiană din Serie A, Torino FC, acordând cu această ocazie ieri interviul de rămas bun pe site-ul fostei sale echipe, Sheriff Tiraspol, relatează MOLDPRES.

„Mulțumesc tuturor celor care m-au ajutat să ajung la Sheriff. Am impresia că dacă nu aș fi fost adus aici nu s-ar fi întâmplat nimic deosebit în cariera mea de care sunt mândru acum. Am petrecut la Tiraspol o perioadă de vis în viața mea. Am muncit, am progresat. Aduc mulțumiri tuturor care m-au ajutat. Fără ei nu aș fi crescut”, a declarat jucătorul.

Contractul semnat cu Torrino FC la începutul anului curent este valabil pe un termen de doi ani și jumătate. Mai mulți experți opinează că acesta valorează, minimum, un milion și jumătate de euro. Site-ul internațional transferkt.com indică că valoarea lui Vitalie Damașcan pe piața transferurilor este egală cu 850 mii de euro.

18006262_big1531897355

Vitalie Damașcan, în vârstă de 19 ani, este originar din Soroca. Primul său antrenor este Iurie Bacinin din localitate. Fratele său mai mare, Ilie, evoluează la Zimbru Chișinău.

Vitalie Damașcan a fost desemnat la „Gala laureaților fotbalului moldovenesc” din 2017 cel mai bun atacant și a devenit posesor a încă două trofee – cel mai bun golgheter și cel mai bun tânăr jucător. Tânărul performer are în palmares cu Sheriff două titluri de campion național (2016/2017, 2017) și deținător al Cupei Moldovei (2017). Pentru Sheriff a marcat 31 de goluri.

Jucătorul și-a început cariera la Zimbru pentru care a evoluat în anii 2015-2017. Pentru echipa secundă și cea de bază a disputat în perioada respectivă 50 de meciuri și a marcat 24 de goluri. Este prima oară în istoria fotbalului moldovenesc când un jucător de doar 19 ani semnează un asemenea contract cu un club de peste hotare. Torino FC este de opt ori campioană a Italiei.

În campionatul Italiei, Serie A, evoluează deocamdată un singur fotbalist moldovean. Acesta este mijlocașul Artur Ioniță, care e legitimat la echipa Cagliari. Impresarul jucătorului este Leonid Istrati. Vitalie Damașcan s-a alăturat deja lotului ce se află în cantonament în orașul din nordul Italiei Bormio.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente