„Pentru alimentația copiilor – 50 de milioane, iar pentru Arena Chișinău – 200 de milioane”. PPDA a cerut anularea construcției complexului Arena Sportivă

nastase

Recent Guvernul a anunțat majorarea, începând cu 1 septembrie, a cheltuielilor pentru alimentația copiilor în școli și grădinițe cu 2 lei. Pentru aceasta Guvernul va aloca 51 de milioane de lei. Între timp, pentru finanțarea lucrărilor de construcție a Arenei sportive se preconizează alocarea a 200 milioane de lei, adică de 4 ori mai mult. Despre aceasta a declarat liderul platformei DA, Andrei Năstase, în cadrul unei conferințe de presă.

Potrivit lui Andrei Năstase, această afacere a lui Plahotniuc, sprijinită de președintele țării Igor Dodon, deja a adus un prejudiciu bugetului de stat în valoare de peste 90 de milioane de lei, iar în perspectivă va depăși un miliard de lei.

„În concluzie, peste un miliard de lei din bugetul de stat urmează a fi cheltuiți nejustificat pentru construcția Arenei sportive, pe fundalul unei majorări umilitoare a alocărilor pentru copiii care sunt viitorul Moldovei. Calcule simple arată că această sumă exorbitantă este suficientă pentru majorarea pachetului alimentar la școli și grădinițe cu 40 lei pentru fiecare copil”.

De asemenea, în cadrul conferinței, membrii Platforma DA au cerut anularea tuturor actelor normative privind alocarea terenului și mijloacelor bugetare pentru construcția complexului Arena Sportivă și Majorarea substanțială a cheltuielilor pentru alimentația suficienta a copiilor în școli și în grădinițe.

 

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente