Fostul șef al Direcției Sănătate se întoarce la Primărie. Dispoziția semnată de Silvia Radu a fost declarată ilegală de către instanță

mm

Dispoziția fostului primar interimar Silvia Radu, prin care dispunea concedierea lui Mihai Moldovanu, a fost declarată ilegală de către instanța de judecată, astfel că fostul șef de la Direcția de Sănătate urmează a fi restabilit în funcție. Prima instanță s-a propunțat pe caz ieri, 17 iulie.

Decizia Judecătoriei Chișinău, prin care dispoziția de demitere semnată de Silvia Radu a fost anulată, datează de astăzi. În hotărârea instanței se menționează că dispoziția 157/1 -dc din 29 martie este ilegală, în baza mai multor articole invocate din Legea privind contenciosul administrativ și Codul de procedură civilă. Hotărârea completă încă nu este publicată pe pagina oficială a instanței. Hotărârea poate fi contestată la Curtea de Apel în termen de 30 de zile, scrie Sănătate Info.

Reamintim că, fosta primară generală interimară al municipiului Chișinău, Silvia Radu, l-a eliberat din funcţie pe şeful Direcţiei sănătăţii, Mihai Moldovanu pe 29 martie, 2018. Funcţionarul a fost eliberat din funcţie pe motiv că nu a asigurat controlul necesar pentru buna activitate a instituţiilor medicale aflate în administrare, din cauza numeroaselor plângeri din partea pacienţilor şi pentru inacţiunile de a elimina deficienţele în activitatea organizaţiilor subordonate Direcţiei sănătăţii.

La scurt timp după demiterea sa, Mihai Moldovanu declara că va merge la serviciu și că nici nu va în calcul dispoziția semnată de Radu, întrucât nu ar avea suport legal. Tot atunci acesta declara că o va ataca în judecată.

Silvia Radu s-a retras din funcția de primar interimar pentru a candida la alegerile din 20 iunie pentru funcția de primar general, însă nu a acumulat suficiente voturi. Într-un final alegerile nu au fost validate de judecătorii de la Chișinău, iar Primăria nu are nici astăzi un primar general. Între timp, nu este clar în ce funcție revine Moldovanu, întrucât Direcția pe care o conducea a fost comasată, printr-o decizie a Consiliului Municipal Chișinău.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente