(video, foto) Cum au fost întâmpinați acasă fotbaliștii croați, belgieni și francezi după Campionatul Mondial de Fotbal 2018

collage

Campionatul Mondial de Fotbal din Rusia ne-a dăruit mai multe surprize, atât plăcute (multe, dar foarte multe goluri), cât și neplăcute (părăsirea timpurie a selecționatelor Germania, Brazilia, Spania, Argentina etc.). Mai mult, acest turneu ne-a făcut să admirăm așa echipe ca Belgia și Croația.

Cu toate acestea, în pofida suspiciunilor aceste formații au demonstrat că și ele pot juca fotbal împotriva „forțelor mari”. Rezultatele lor au fost apreciate peste măsura așteptărilor, iar fanii naționalelor Croația, Franța și Belgia i-au scăldat în aplauze, odată ce fotbaliștii au revenit acasă. Echipa #diez vă arată cum jucătorii au fost întâmpinați după CM 2018 la ei acasă.

#Croația

Croații au atins cel mai performant rezultat din istoria naționalei în cadrul Cupei Mondiale de Fotbal. S-au calificat în marea finală, anterior reușind să treacă peste „capetele” selecționatelor Argentinei în optimi, Rusiei în sferturi, Angliei în semifinală. După înfrângerea cu scorul de 4-2 din partea francezilor, echipa croată nu a pierdut suportul conaționalilor săi, ba mai mult, au fost întâmpinați cu mare fast și recunoștință în centru capitalei Zagreb, unde s-au adunat peste 500.000 de oameni.

Iată cum s-a desfășurat întâlnirea cu eroii naționali.

fotocredit: thesun.co.uk

#Franța

Dubla campioană a lumii, selecționata Franței a reușit să se reabiliteze în fața milioanelor de conaționali în urma pierderii pe terenul propriu în fața Portugaliei la Campionatul European din anul 2016. Francezii au avut unul dintre cele mai scumpe loturi la acest turneu, acesta valora 1.4 miliarde de euro. Didier Deschamps a strâns o echipă minunată, o echipă de tineri care nu au dezamăgit întreaga lume. Mbappe, Griezmann, Pogba, Varane și alții au jucat extraordinar în acest turneu, iar munca asiduă depusă de fotbaliști și de antrenori s-a valorificat în curând. Au devenit campioni mondiali la fotbal. Iată cum i-au întâmpinat francezii în centrul Parisului.


foto credit: dailymail.co.uk

fotocredit: thesun.co.uk

#Belgia

Belgia a devenit a treia cea mai puternică țară din lume cu Hazard, Lukaku, De Bruyne, Courtois, Kompany și Co. Acești băieți au reușit să obțină cel mai mare rezultat din istoria fotbalului belgian – medalia de bronz. Acest lucru a trezit un adevărat boom la Brussel, acolo unde sute de mii de fani i-au așteptat și aplaudat pentru fapta eroică realizată în Rusia. De două ori au bătut-o pe Anglia și au eliminat-o pe Brazilia, una dintre marele favorite ale Campionatului.

foto credit: thesun.co.uk
Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente