(live) Acțiune de protest în fața Brigăzii de poliție cu destinație specială „Fulger”. Oamenii cer polițiștilor să treacă de partea poporului

protest

Acțiune de protest organizată de Mișcarea de Rezistența Națională ACUM în fața Brigăzii de poliție cu destinație specială „Fulger”.

Acțiunea are loc în mai multe raioane concomitent.

Grupuri de rezistenţă în fața dictaturii instaurate după invalidarea alegerilor locale din Chișinău, constituite în întreaga ţară, au mers de dimineață la Inspectoratele de poliţie nationale pentru a discuta cu reprezentanții forțelor de ordine și a le explica că regimul pe care sunt nevoiți să-l apere este unul criminal și banditesc. Activiștii civici au îndemnat polițiștii să facă uz de prevederile Codului de etică şi deontologie al funcţionarului public cu statut special din cadrul Ministerului Afacerilor Interne, care prevede în punctul nouă condițiile în care polițiștii au dreptul să nu se supună ordinelor superiorilor săi. Astfel Codul respectiv stipulează următoarele:

„Funcţionarul public cu statut special trebuie să execute ordinele legale primite de la superiori. Totodată, el are dreptul să refuze executarea celor care sunt evident ilegale şi să comunice în scris şi motivat superiorului ierarhic astfel de situaţii. Acesta nu poate fi sancţionat sau prejudiciat pentru refuzul de a executa ordinele şi dispoziţiile ilegale”.

Acțiunea „Apărați poporu, nu uzurpatorul!” a demarat la 9 iulie printr-un flashmob în fața Ministerului Afacerilor Interne.

La 11 iulie acțiunea a continuat la toate cele 5 comisariate din Chișinău.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente