(video) Patru partide ar accede în Parlament, dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri. Rezultatele unui nou sondaj

pldm-parlament-politic_md

Asociația Sociologilor și Democraților din Republica Moldova a prezentat rezultatele unui sondaj, potrivit cărora doar patru partide ar accede în Parlament, dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri. 

Astfel, partidele care ar putea forma componența unui nou Legislativ ar fi PSRM, PPDA, PAS și PDM. Rezultate sondajului arată că pentru PSRM ar vota 37,2% dintre respondenți, pentru PPDA 11,9%, PD ar acumula 10,1% din voturi, iar PAS 8,3% din voturi.

În cadrul aceluiași sondaj, oamenii au mai fost întrebați ce părere au despre direcția în care merge țara noastră, 72,6% fiind de părere că direcția este greșită. Mai mult, circa 50% dintre respondenți nu consideră eficiente reformele implementate. În jur de 55% dintre participanți apreciază situația social-politică din țară ca fiind tensionată, în contextul organizării protestelor recente.

Sondajul, finanțat de Adunarea Interparlamentară CSI, a fost realizat pe un eșantion de 1195 de respondenți, cu vârsta de 18 ani și mai mult, în perioada 26 iunie – 7 iulie, având o marjă de eroare de +/- 3%.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente