Localitățile din țară sunt conectate în proporție de doar 53% la apeduct și doar 24% la sistemul de canalizare. După municipiile Chișinău și Bălți, unde aprovizionarea cu apă este în proporție de aproximativ 80%, UTA Găgăuzia este cel mai bine alimentată cu apă. O situație foarte proastă se înregistrează în special în localitățile rurale. Despre aceasta a comunicat secretarul de stat de la Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului, Valentina Țapiș.

Secretarul de stat spune că: „Apa pe care o folosesc oamenii pentru consum nu este de cea mai bună calitate având în vedere poluarea apelor freatice, transmite IPN

Un proiect de alimentare cu apă a fost lansat în comuna Cotul Morii din raionul Hâncești. Primarul localității, Lucia Guștiuc, spune că, până în luna octombrie, peste două mii de locuitori din comună urmează să fie aprovizionați cu apă potabilă. Potrivit ei, acest proiect a fost lansat încă în anul 2011, dar în 2014 a fost stopat. Recent, Guvernul a alocat  26 de milioane de lei pentru continuarea proiectului, în baza căruia urmează să fie pompată și purificată apă din râul Prut pentru consum.