(foto) 17 tineri din Dubăsari și Bender au participat în premieră la Școala de vară YouthBank 2018

Youthbank2018

17 tineri din Dubăsari și Bender au participat în premieră la Școala de vară YouthBank 2018. Evenimentul a fost organizat în perioada 8-11 iulie 2018, în localitatea Leordoaia din raionul Călărași.

Evenimentul a adunat peste 100 de membri ai proiectului Fondul de Tineri – YouthBank de pe ambele maluri ale Nistrului. La Școala de vară YouthBank, tinerii au fost implicați în diverse activități în care s-au cunoscut, au creat rețele, și-au format abilități de lucru în echipă și de luare a deciziilor în comun, dar și de stabilire a priorităților, de dezvoltare a gândirii strategice și de soluționare a divergențelor prin negociere și comunicare eficientă.

Youthbank 2018 (7)

Pe lângă alte activități de instruire, tinerii au participat la ateliere de public speaking și time management, educație mediatică, programe de robotică și au cunoscut platforme de învățare antreprenorială.

Andrei Trubceac, coordonator de programe în cadrul Fundației Est-Europene: „Astfel de şcoli sunt un prilej bun pentru tineri să-și depăşească anumite frici și stereotipuri, pe care le-au deprins în şcoală ori în familie. Iar anul acesta, școala a adunat tineri de pe ambele maluri ale Nistrului și le-a oferit posibilitatea să lege relații de prietenie și de colaborare”.

Youthbank (6)

Scopul acestei școli de vară este de a lega noi prietenii între tinerii de pe cele două maluri ale Nistrului, de a înființa rețele de interese comune, indiferent de regiunea pe care o reprezintă, de a încuraja implicarea tinerilor în viața comunității și asumarea unor roluri active în sprijinirea semenilor lor.

Fondurile pentru Tineri, finanțate de către Uniunea Europeană, sunt administrate de către adolescenții din raioanele din Republica Moldova, unde există programul, iar tinerii primesc instruire în domeniul dezvoltării comunitare. Programul își propune constituirea, promovarea și administrarea transparentă a unui fond special, destinat inițiativelor tinerilor și comunităților rurale.

Youthbank2018 (1)

Școala de vară este un eveniment organizat anual în cadrul Programului Fondul pentru Tineri – YouthBank, realizat de Fundația Est-Europeană din resursele Guvernului Suediei și ale Uniunii Europene. Programul YouthBank încurajează responsabilizarea tinerilor, inițiativa civică și contribuie la dezvoltarea comportamentului filantropic al acestora.

36910917_10214079209507530_817241961856499712_n
Youthbank 2018 (2)
Youthbank 2018 (5)
Youthbank 2018 (9)
Youthbank2018

 

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente