Descoperă cum a evoluat designul posterelor subterane din New York într-o expoziție organizată la Chișinău

b1243c4a654994fa1987b9954ee61a87305b5d73

Școala de Arte Vizuale (SVA.edu), în asociere cu COR – Asociația Industriilor Creative din Moldova, prezintă „Imagini Subterane: Posterele Subterane ale Școlii de Arte Vizuale din NY, de la 1947 până în prezent”. Această expoziție reunește întreaga serie de 63 de postere create la SVA pentru a fi afișate în vastul sistem de metrou din New York City, oferind o imagine a istoriei colegiului și a talentului colectiv al aclamatei facultăți de design, ilustrație și fotografie.

Curată de vicepreședintele executiv al SVA, Anthony P. Rhodes, director creativ al posterelor începând cu 2007, expoziția va putea fi vizionată la Biblioteca Națională a Moldovei, str. 31 august 1989, 78A, Chișinău.

Expoziția va lansată pe 14 iulie și va putea fi vizualizată până pe 14 septembrie!

Începând cu mijlocul anilor 1950, SVA a fost în avangarda instituțiilor academice din S.U.A., prin recunoașterea necesității strategiilor alternative de marketing pentru atragerea noilor studenți. SVA a ajuns pe platformele metroului din New York City cu postere publicitare care în același timp captivau privirea și provocau gândirea, prezentând lucrările unor artiști legendari precum: Ivan Chermayeff, Milton Glaser și George Tscherny. Toți profesioniști practicieni de la facultatea SVA au folosit condiționat posterul pentru a explora ce înseamnă să fii artist și pentru a-și contura propria voce. La fel ca și Școala, afișele de metrou SVA au devenit într-un fel inseparabile de oraș, inspirând spre creativitate și asumare de riscuri.

Această expoziție prezintă repere importante dintr-o serie mai largă de postere produse de Școala de Arte Vizuale. Printre actualii și foștii membri ai facultății care au creat toată seria de 63 postere sunt: Gail Anderson, Marshall Arisman, Chris Buzelli, Gen Gene, Ivan Chermayeff, Paul Davis, Sal DeVito, Louise Fili, Audrey Flack, Nathan Fox, Bob Gill, Robert Giusti, Milton Glaser („I Heart NY”), Phil Hays, Steven Heller, Mirko Ilić, Viktor Koen, Stephen Kroninger, Marvin Mattelson, James McMullan, Jerry Moriarty, Tony Palladino, Edel Rodriguez, Stefan Sagmeister, Paula Scher , Yuko Shimizu, Eva Sonneman, George Tscherny, James Victore și Robert Weaver.

„Underground Images” este organizat de Mirko Ilić, membru al facultății SVA, și de Francis DiTommaso, director, SVA Galleries. Pentru mai multe informații despre expoziție și lista completă a participanților, vizitați următorul site.

UGI

Școala de Arte Vizuale continuă să fie un lider în educația artiștilor, designerilor și profesioniștilor creativi pentru mai mult de șapte decenii. Cu o facultate de profesioniști distinși, un curriculum dinamic și un accent deosebit pe gândirea critică, SVA este un catalizator pentru inovație și responsabilitate socială. Compus din mai mult de 6.000 de studenți în campusul din Manhattan și 35.000 de absolvenți din alte 100 de țări, SVA reprezintă, de asemenea, una dintre cele mai influente comunități artistice din lume. Pentru informații despre programele de studii universitare și postuniversitare ale colegiului, vizitați sva.edu.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Elena Baranov
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente