Cinci echipe au fost premiate în cadrul Hackathonului Media „Puterea a cincea”. Cu ce proiecte inovative s-au prezentat ele

36736335_1753004444768057_6616004447807995904_n

Cea de a patra ediție a Hackathonului media „Puterea a cincea” și-a desemnat câștigătorii după trei zile de concurs. 12 echipe au avut misiunea de a elabora aplicații web sau mobile care să ajute consumatorii media să-și dezvolte spiritul critic, iar juriul a desemnat 5 câștigători.

Cele 5 echipe care au reușit să dezvolte aplicații centrate pe educația media și să convingă juriul de importanța lor sunt:

#Hype Mode Media
Echipa a creat modulul „Hype Mode” care odată accesat va transforma automat anumite cuvinte cheie din articole dedicate educației media în emoticoane. Acest lucru va face atractive articolele de tipul Fact-Checking pentru utilizatorii rețelelor sociale.

#Centrul Media pentru Tineri
Echipa a creat jocul on-line pentru tineri Media Literacy Quiz, care permite dezvoltarea abilităților de citire a presei în mod critic, de filtrare a informației și de utilizare a instrumentelor multimedia.

#MOMO
Echipa a creat extensia web Mentor – detectivul tău personal de falsuri, care își propune să atenționeze cititorii site-urilor de știri dacă acestea au fost vreodată raportate de StopFals.md că ar conține informații false sau manipulatorii. Făcând click pe extensie, cititorii vor mai afla dacă site-ul este o clonă al unui alt site original, care este anul și locul unde a fost înregistrat.

#InstaNews Builders
Crearea platformei InstaNews Builders care transformă știrile în Stories pe Instagram. Acest lucru va permite promovarea știrilor pe cea mai populară platformă pentru tineri. InstaNews Builders permite crearea unui teamplate care conţine elementele identitare ale site-ului de unde sunt preluate ştirile.

#PythonPlato
Crearea platformei DiploNews – un site pentru copii cu vârste între 6-12 ani, care va conține știri și jocuri pentru copii.

Primele două echipe au primit un premiu de 4000 de dolari, iar celelalte 3 s-au ales cu o sumă de 3000 de euro. Proiectele premiate în cadrul hackathonului urmează să fie definitivate în următoarele luni, după care vor fi lansate oficial publicului larg.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente