29 de copii de la o tabără de vară din Taraclia au fost internați cu suspiciune la toxiinfecție. ANSA continuă ancheta

IMG_5934

14 copii din tabăra „Ciaca” au fost internați cu suspiciune la toxiinfecție în spitalul raional din Taraclia. Cazul dat a fost sesizat de către Agenției Naționale Siguranța Alimentelor la data de 23 iunie. 

La fața locului s-au deplasat Directorul general adjunct, șeful direcției Supravegherea comerțului, distribuției și consumului produselor alimentare precum și inspectorii din cadrul Subdiviziunii teritoriale ANSA din Taraclia.

Specialiștii Agenției Naționale Siguranța Alimentelor au constatat că tabăra nominalizată a început prima tură la data de 20 iunie cu recepționare a 98 copii. Primele simptoame de îmbolnăvire a apărut la trei copii la ora unu noaptea. În aceeași zi, după prânz, la punctul medical ai taberei s-au adresat încă 18 copii cu aceleași simptoame, care au fost transportați și internați la spital raional. Toți copii aveau febră 37,5-39°, dureri de burtă și cap, slăbiciuni, de asemena, 7 copii aveau vomă; 6 – diaree.

Astfel, în perioada 23.06.2018-24.06.2018 în spitalul raional Taraclia au fost internați 29 copii, cu vârsta 7-14 ani.

Blocul alimentar, depozite și fluxul tehnologic corespund cerințelor legislației în vigoare. Regimul termic pentru păstrarea produselor alimentare este respectat. Toate produsele sunt însoțite de certificate sanitar-veterinare, calitate, inofensivitate.

În urma controlului, de către specialiștii Agenției Naționale Siguranța Alimentelor, au fost prelevate probe de bucate gata, probe de materie primă, fructe și legume, sanitație și apă, pentru investigații de laborator.

De asemenea, în comun cu Centrul de Sănătate Publică s-a decis sitarea activității taberei pentru efectuarea procedurii de dezinfecție și stabilirea circumstanțelor îmbolnăvirii a 29 copii.

Ancheta epidemiologică continuă, despre rezultatele investigațiilor de laborator vom comunica suplimentar.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente