Vino la târgul agro-gastronomic Summer Berry Fair și savurează din zecile de pomușoare etalate pe tarabe

35955030_950643758450867_3100327932233515008_n

KLumea te invită la cel mai gustos eveniment al lunii unde să te saturi de zmeură, dude și mure locale. Primul târg agro-gastronomic Summer Berry Fair din acest an va avea loc pe 24 iunie în Parcul Catedralei, cu începere de la ora 10:00 până la 14:00. Vedetele acestei ediții sunt zmeurașii, murele, așa că veniți duminică să vă saturați de pomușoare.

Nu ratați Teatrul Gastronomic de la SUMMER BERRY FAIR! În cadrul acestuia, invitații noștri vă vor povesti despre cât de gustoase și sănătoase sunt pomușoarele Moldovei.

În Republica Moldova cresc peste 11 tipuri de pomușoare, cultivate de peste 700 de producători locali. La târg vor participa agricultori din toate colțurile țării, membri ai Asociației Pomușoarele Moldovei. Aceștia vor avea tarabe personalizate pe care va fi indicată localitatea de unde sunt aduse fructele. Astfel vom cunoaște cele mai importante zone în care sunt cultivate plantațiile de pomușoare.

Cei mai iscusiți patiseri de la Festivalul Mai Dulce din acest an vor veni cu mousse-uri, tarte, smothie-uri și alte deserturi gătite din pomușoare! Și de data aceasta echipa K Lumea va găti clătite live, care vor fi servite cu dulceață din pomușoare.

Anul trecut, Summer Berry Fair a fost organizat pentru prima dată. În cadrul celor 3 ediții,  au participat aproape 40 de agricultori din toată țara, care au vândut peste 3 tone de pomușoare locale.  Iar gastronomii au prepart aproape 40 de kilograme de deserturi.

Intrarea este gratuită.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente