Oamenii legii vor asigura buna desfășurare a protestului de mâine. Cetățenii vor putea comunica mai eficient cu poliția cu noul serviciu „Dialog”

0000

Maine, 24 iunie, Poliția împreună cu alte structuri ale Ministerului Afacerilor Interne se vor afla la datorie în vederea asigurării eficiente a ordinii publice și securității circulației rutiere pe parcursul desfășurării protestului din centrul Capitalei.

În acest context, Poliţia solicită atât participanților la proteste, cât şi cetăţenilor (pietoni și conducători auto) să manifeste înţelegere faţă de măsurile de ordine şi siguranţă publică, să respecte Legea și indicaţiile forţelor de ordine pentru ca acțiunea să se desfăşoare în condiţii optime.

Participanţii sunt obligaţi:

#să respecte legislaţia, ordinea publică şi cererile legitime ale organizatorilor;

#să se abţină de la acţiuni care pot împiedica desfăşurarea întrunirii şi de la incitarea la astfel de acţiuni;

#să părăsească întrunirea la cererea organizatorului şi/sau a reprezentantului autorităţii administraţiei publice locale ori a organului de poliţie;

#în timpul întrunirii să nu deţină arme, obiecte explozive sau orice substanţe interzise sau alte obiecte ce pot pune în pericol viaţa sau sănătatea oamenilor.

Menționăm că, transportul va putea fi parcat în adiacentul Circului, str. Mihai Viteazul și Columna, precum și în fața Academiei de Științe a Moldovei (AȘM), iar transportul public va fi redirecționat pe străzile adiacente.

Pentru că siguranța cetățenilor este o prioritate în activitatea Poliției și pentru că se dorește ca fiecare întrunire, indiferent de caracterul acesteia să decurgă pașnic și cetățenii să se simtă în siguranță, Inspectoratul General al Poliției a lansat un nou serviciu „DIALOG”, prezent la manifestațiile publice. Serviciul este o modalitate de comunicare între polițiști și participanții la întruniri, asigurând astfel o transparență în activitatea poliției, fapt care va contribui la asigurarea încrederii și siguranței participanților la întrunire.

Echipa „DIALOG”, formată din angajați profesioniști din entitățile MAI vor fi echipați în vestă albastră cu inscripția „Diaolog Poliția”, stații audio și camere pentru înregistrare video și vor furniza atât cetățenilor cât și organizatorilor informații cu privire la modul de desfășurare a evenimentului, recomandări și ajutor.

În vederea consolidării dialogului cu cetățenii și creșterii gradului de siguranță, Poliția îndeamnă toți participanții la manifestație să-și exercite dreptul la libera exprimare pe cale pașnică și să informeze polițiștii imediat ce observă un obiect suspicios, fie persoane dubioase, în stare de ebrietate alcoolică sau narcotică, fie sunt martorii unei situații de destabilizare a ordinii publice la numărul 112 sau să anunțe cel mai apropiat polițist.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente