Ministerul Afacerilor Externe român salută rezoluția ONU privind retragerea armatei ruse din Moldova

cum-a-incercat-rusia-sa-convinga-adunarea-generala-onu-sa-nu-voteze-rezolutia-moldovei-este-o-actiune-de-pr-46909

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) de la București salută rezoluţia Adunării Generale a Organizaţiei Naţiunilor Unite (ONU) privind retragerea trupelor militare străine de pe teritoriul Republicii Moldova, se arată pe contul de Twitter al MAE.

„Salutăm adopţia rezoluţiei Adunării Generale a ONU privind ‘retragerea completă şi necondiţionată a forţelor militare străine de pe teritoriul Republicii Moldova. România a contribuit la aceasta”, arată MAE pe Twitter, scrie moldova.org.

Adunarea Generală a ONU a adoptat vineri proiectul de rezoluţie propus de Chişinău privind retragerea trupelor ruse din Transnistria, regiune separatistă din estul Republicii Moldova, cu 64 de voturi pentru, 15 împotrivă şi 83 de abţineri.

Autorităţile moldovene insistă în acest document asupra retragerii necondiţionate şi complete a Grupului Operativ de Trupe Ruse (GOTR) – creat la 1 iulie 1995 în baza fostei Armate a 14-a a URSS – despre care consideră că staţionează ilegal pe teritoriul Republicii Moldova.

Împotriva rezoluţiei s-a pronunţat Federaţia Rusă, care a solicitat amânarea examinării acesteia pentru următoarea sesiune. Reprezentantul Rusiei la ONU,

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente