(foto) Zeci de elevi din Chișinău au participat la concursul internațional de recital din lirica eminesciană. Cine sunt câștigătorii

36087410_846909828843395_5131727135437750272_o

Zeci de elevi ai claselor a VII-a – a XI-a de la licee, gimnazii şi Centre de Creaţie din Capitală au participat, pe 21 iunie, la etapa municipală a concursului internaţional de recital din lirica eminesciană „La Putna”. 

Prestaţia participanţilor a fost apreciată de un juriu competent, compus din specialişti în domeniu, care au apreciat originalitatea şi valoarea artistică a textelor selectate, dicţia şi pronunţia, ritmurile variate de vorbire şi ţinuta scenică a elevilor.

În cadrul acestei ediţii, membrii juriului au fost Alina Ţurcanu, prof. Academia de Muzică, Teatru şi Arte Plastice, preşedintele juriului, Mariana Bahnaru, artistă a Poporului, crainică de Televiziune şi Radiodifuziune, şi Elena Dabija, director, Centrul Academic Eminescu.

Astfel, conform deciziei juriului, cei zece învingători ai concursului la etapa municipală sunt:

Locul I – Cotruţă Maria Magdalena, CCC „Floarea Soarelui”

Locul II – Melnic Alexandru, IPLT „Hyperion”

Locul III – Dabija Nicoleta, Gimnaziul nr. 93

Menţiunea I – Stratan Cristina, Gimnaziul „N.H.Costin”

Menţiunea II – Gâscă Alina, LT „Pro Succes”

Menţiunea III – Cocieru Parascovia, LT „Ion Creangă”.

De asemenea, juriul a desemnat 4 laureaţi şi anume Luca Victor, LT „Ion Creangă”, Gribincea Marinela, LT „Mihai Eminescu”, Alexa Alexandra, LT „Ion Creangă”, şi Rudnic Gabriela, LT „Mihai Eminescu”.

Organizatorii au informat că, în cadrul celei de-a III-a etape de concurs, în perioada 13 – 14 august, la nivel internațional, învingătorii concursului vor beneficia de o excursie pe urmele lui Mihai Eminescu, având oportunitatea să participe la festivitatea de premiere în cadrul Mănăstirii Putna, unde vor recita poezii din creaţia eminesciană la bustul poetului, împreună cu elevi din România şi Ucraina. În scopul susținerii tinerelor talente, cheltuielile pentru călătorie vor fi acoperite de DGCETS.

Concursul face parte din proiectul internațional „Trasee eminesciene”, susținut de Consiliul Județean Suceava, Centrul Cultural „Bucovina”, Inspectoratul Şcolar Judeţean Suceava, Mănăstirea Putna și Centrul pentru Susţinerea Tradiţiilor Bucovinene.

Acest Concurs a fost organizat de Direcţia generală educaţie, cultură, tineret şi sport a Consiliului municipal Chişinău în parteneriat cu Centrul Academic Eminescu.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente