Dacă taximetriștii nu vor elibera bonul de plată, clienții vor fi în drept să nu achite călătoria

120402948_4_644x461_aparat-de-taxi-nou-anaf-casa-de-marcat-taxi-jurnal-electronic-auto-moto-si-ambarcatiuni

Șoferii de taxi vor fi obligați să dețină aparate de taxare, iar pasagerii să achite călătoriile conform indicațiilor de pe contor. Mai mult decât atât, taximetriștii vor fi obligați să elibereze bonul de plată la sfârșitul fiecărei călătorii. În caz contrar, clientul ar putea fi în drept să refuze achitarea călătoriei.

Acest subiect, dar și altele au fost abordate în cadrul unei ședințe dintre membrii Asociației Transportatorilor Auto în regim de Taxi (ATAT) și reprezentanții Ministerului Economiei și Infrastructurii. Întâlnirea a avut drept scop stabilirea unor măsuri de combatere a fenomenului transportului ilegal.

Membrii Agenția Transportatorilor Auto în regim de Taxi (ATAT) au mai propus ca să se efectueze un audit al activităților companiilor fictive care prestează servicii de transport de pasageri, iar eliberarea extrasului din Registrul Operatorilor de Transport Rutier să fie efectuată doar după dotarea automobilului cu aparat de casă.

De asemenea, ATAT a sugerat ca în cazul nerespectării regulilor de exploatare a unităților de transport, să fie ridicate plăcuțele de înmatriculare, pentru prima încălcare cu  30 de zile, iar pentru cea de-a doua – 180 de zile.

Ministerul Economiei și Infrastructurii îndeamnă călătorii să opteze pentru serviciile companiilor de taxi, care prestează servicii în condițiile cadrului legal, care sunt dotate cu aparate de taxare și plăcuțe de înmatriculare galbene, precum și să ceară bonuri de plată. Astfel, vor contribui direct la combaterea fenomenului de activitate ilicită în transportul auto de pasageri în regim de taxi, care afectează siguranța pasagerilor și sporește concurența neloială.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente