Un student de la Universitatea de Medicină și Farmacie din Moldova a devenit vicecampion european la armwrestling

usmf1

Daniel Procopciuc, student în anul V la Facultatea de Medicină a Universităţii de Stat de Medicină şi Farmacie „Nicolae Testemiţanu”, a devenit vicecampion european la armwrestling printre seniori (cea mai complicată clasă sportivă). Competiţia a avut loc în perioada 26 mai – 2 iunie curent, în Sofia, Bulgaria.

Antrenorul sportivului Alexandru Grumeza, medic neurolog, a declarat că această competiţie a fost una destul de dură, Daniel fiind cel mai tânăr dintre cei 20 de participanţi. Discipolul său a fost devansat de reprezentantul Rusiei şi cel al Armeniei, aceştia clasându-se pe primul şi, respectiv, al II-lea loc. În total la Campionatul European la Armwrestling au participat 700 de sportivi din 32 de ţări. Această competiţie confirmă valoarea sportivă a medicinistului, care este și campion mondial en titre, scrie siteul universității.

La rândul său, campionul spune că practică acest sport de cinci ani, iar pentru a obţine astfel de rezultate, respectă un regim strict, combinând studiile cu gărzile în calitate de asistent medical la Institutul de Neurologie și Neurochirurgie şi cu mult antrenament fizic.

Ţara noastră a fost reprezentată la acest concurs de şase tineri, Daniel Procopciuc fiind şi căpitanul echipei naţionale. Cheltuielile de deplasare ale studentului Procopciuc au fost acoperite în întregime de Universitate. Administraţia instituţiei noastre este receptivă în susţinerea studenţilor care au performanţe, inclusiv şi în sport. În cadrul unei întâlniri  cu rectorul Ion Ababii, academicianul a felicitat tânărul campion şi i-a dorit noi realizări în viitor.

Antrenorul Alexandru Grumeza a precizat că armwrestlingul se bucură de succes la USMF „Nicolae Testemiţanu”, iar rezultatele obținute la campionatele naționale de către reprezentanţii instituţiei noastre, plasează Clubul pe locul întâi la nivel republican doi ani consecutiv.

Menționăm că, Daniel Procopciuc este recunoscut drept sportivul anului la Gala Teleradio-Moldova, iar Asociaţia Presei Sportive l-a declarat cel mai bun sportiv în sporturile neolimpice.

usmf

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente