(video) Poliția de frontieră au anihilat o grupare care transporta clandestin mărfuri pe ruta Chișinău-București

78

Un grup de moldoveni, angajaţi ai Întreprinderii de Stat Calea Ferată din Moldova, având acces în trenurile cu rută internațională Chişinău-Bucureşti, în perioada anilor 2016 până în prezent, plasau diferite mărfuri în locuri special amenajate, pentru a ascunde bunurile. Ulterior acestea erau scoase de pe teritoriul Republicii Moldova.

Angajaţii de pe ruta internaţională Chişinău-Bucureşti au implementat o schemă bine determinată, unde loturile de marfă de diferite categorii, inclusiv şi articole de tutungerie şi produse uşor alterabile erau plasate în ascunzişurile fiecărui vagon pentru a reduce gradul de risc la momentul depistării. Ulterior, după trecerea frontierei cu România marfa era extrasă de persoanele terţe.

În rezultatul măsurilor întreprinse, la 17 iunie, de către angajații poliției, ofițerii de urmărire penală au efectuatat 18 percheziții pe teritoriul Republicii Moldova, în zona de frontieră, în vagonul nr.1 al trenului de pe ruta Chişinău-Bucureşti cu numărul 105/106. În podeaua acestuia, în locuri special amenajate au fost depistate și ridicate 19900 de țigarete de marca Ashima.

Concomitent pe adresa de domiciliu a figuranților în r-ul Făleşti, au fost depistate și ridicate 280 000 de țigarete de marcă Ashima și 100 000 de țigarete de marcă Rotmans Denim.

Forțele de ordine au depistat și ridicat 399 900 de țigarete, valoarea cărora se estimează la aproximativ 290 946 lei.

În urma acţiunilor întreprinse au fost reținute în flagrant trei persoane implicate în comiterea infracțiunii, care se află în arest preventiv.

Dacă vor fi găsiți vinovați, persoanele riscă pedepsă cu închisoare de până la 10 ani, precum și amendă în mărime de la 250.000 la 500.000 de lei.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente