Sute de oameni protestează în aceste clipe în fața Primăriei. Aceștia scandează: „Ne-am săturat!”, Năstase primar!”, „PD- PSRM ciuma roșie!”. Oamenii au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva invalidării mandatului lui Andrei Năstase. 

UPDATE. 20.30 Protestul s-a încheiat, iar Năstase a îndemnat manifestanții să iasă și mâine în fața Primăriei. Totuși, în PMAN au mai rămas câteva persoane care interpretează cântece.

UPDATE. Partidul Liberal Democrat din Moldova s-a alăturat protestatarilor în PMAN.

asfddhfgn

UPDATE. Protestatarii cer anularea deciziei instanței care a declarat rezultatele alegerilor locale noi 2018 noi și anularea votului mixt.

UPDATE. Protestatarii sunt în Piața Marii Adunări Naționale. Cătălin Josan  și Pașa Parfenii s-au alăturat acestora.

UPDATE. La protest s-a alăturat și fostul primar al Chișinăului, Dorin Chirtoacă.

UPDATE. Protestatarii au ajuns la sediul PD.

La protest participă și Andrei Năstase și Maia Sandu.

Vă amintim că mandatul la funcția de primar al lui Andrei Năstase nu a fost validat de Instanță. Decizia a fost pronunțată de magistrata Rodica Berdilo de la Judecătoria Chișinău, sediul Centru.

Mandatul lui Andrei Năstase urma să fie validat de către Judecătoria Chișinău, sediul Centru pe 15 iunie. Ședința însă a fost amânată pentru data de 18 iunie, ora 9.00, deoarece Andrei Năstase a fost găsit vinovat de justiție că ar fi încălcat Codul electoral deoarece a îndemnat cetățenii să iasă la vot în ziua alegerilor. Curtea de Apel Chișinău a decis, în urma unei contestații depuse de Partidul Socialiștilor, că îndemnul de participare la vot lansat de Andrei Năstase reprezintă agitație electorală.