Persoanele care vor tortura animalele vor fi pedepsite penal. Guvernul a aprobat sancțiuni de zeci de mii de lei

dupa-gratii-2_3868a72e949918

În cadrul ședinței de Guvern din 20 iunie, au fost aprobate de Executiv noi sancțiuni în privința tratării cu cruzime a animalelor.

Astfel, conform noilor sancțiuni, din Codul penal, tratarea cu cruzime sau torturarea animalelor care a cauzat mutilarea sau moartea animalelor se pedepsește cu amendă în mărime de la 500 la 750 unităţi convenţionale, cu muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 100 la 180 de ore, sau cu închisoare de până la 1 an.

Dacă această faptă va fi săvârșită: în mod public sau în prezența minorilor; de o persoană responsabilă de îngrijirea, protecţia şi bunăstarea animalelor, cu dresajul sau cu tratarea medicală; prin metode sadice; atunci acțiunea se pedepseşte cu amendă în mărime de la 750 la 1350 unităţi convenţionale sau cu muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 180 la 240 de ore, sau cu închisoare de la 1 la 3 ani.

În cazul în care aceeaşi acţiune săvârşită de o persoană publică, atunci aceasta se pedepseşte cu amendă în mărime de la 700 la 1000 unităţi convenţionale sau cu privarea dreptului de a ocupa anumite funcţii pe o perioadă de până la 3 ani, sau cu închisoare de la 3 la 5 ani.

Până acum Codul penal nu conținea sancțiuni pentru torturarea animalelor.

Reamintim că, anterior mai mulți activiști din domeniul protecției drepturilor animalelor au protestat împotriva cruzimii asupra animalelor și au cerut ca pentru aceste acțiuni să fie introduse pedepse penale.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente