O expoziție de cărți ale scriitorilor japonezi și jucării specifice culturii japoneze a fost vernisată la Biblioteca Națională

61620
Foto: ipn.md

O expoziție de cărți ale scriitorilor japonezi despre Japonia, precum și jucării specifice culturii japoneze a fost vernisată la Biblioteca Națională. Expoziția „Japonia – țară a culturii și civilizației în culorile primăverii”, alături de expoziția de aranjamente florale în stil japonez „Ikebana – artă încărcată de simboluri”, vor putea fi vizitate până pe data de 10 iulie.

Directorul general al Bibliotecii Naționale, Elena Pintilei, a spus că pentru Bibliotecă colaborarea cu Japonia este importantă, iar acțiunile consacrate culturii și civilizației nipone care au loc la bibliotecă vor da o altă dimensiune colaborării existente, scrie ipn.md.

Tot astăzi, la Biblioteca Națională a avut loc și o conferință cu genericul: „Biblioteci și bibliotecari. Experiențe de interes pentru Republica Moldova”, moderată de Hermina Anghelescu, profesor Wayne State University, Detroit, Michigan, SUA.

Profesoara susține că Japonia, cea de-a treia economie la nivel mondial, acordă o importanță deosebită educației și implicit bibliotecilor care susțin actul educațional, învățământul, informarea și lectura. Prima bibliotecă publică din Japonia și-a deschis ușile în 1872, iar Asociația Bibliotecarilor din Japonia a fost înființată în urmă cu 136 de ani.

Japonia are peste trei mii de biblioteci publice, peste 750 de biblioteci universitare și mii de biblioteci în instituții de învățământ.

La eveniment a fost prezent și poetul Vasile Romanciuc, care a recitat câteva haikuuri, poezii japoneze alcătuite din trei versuri.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente