Încă o țară a legalizat consumul recreațional de marijuana. Cum își argumentează membrii senatului decizia

canada

Parlamentul Canadei a aprobat marți un proiect de lege care vizează legalizarea marijuanei recreaționale. Astfel Canada devine prima țară din Grupul Celor Șapte Națiuni, care a făcut această decizie.

Senatul a votat 52-29 în favoarea proiectului de lege revizuit din partea Camerei Comunelor alese, pregătindu-se calea pentru o piață legală de canabis în termen de la 8 până la 12 săptămâni.

Liberalii și prim-ministrului Justin Trudeau zic că noua lege va ține drogul din mâinile utilizatorilor minori și va reduce criminalitatea asociată.

„Era prea ușor pentru copiii noștri să cumpere marijuana – și pentru criminali să profite de aceasta. Astăzi, schimbăm asta. Planul nostru de a legaliza și regla marijuana tocmai a fost aprobat de Senat”, a spus Trudeau într-un tweet.

 

Companiile canadiene de producere a marijuanei, cum ar fi Canopy Growth Corp, Aphria Inc, Horizons Marihuana Life Sciences ETF și Aurora Cannabis Inc au fost în centrul frenezii investitorilor care inconjoara încercările de a legaliza marijuana pentru uz recreativ la nivel național.

În context,  iată tot ce trebuie să știi dacă deții pașaport român și vrei să călătorești în Canada

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Liuba Țobenco
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente