(foto) Primul „Muzeu al tehnicii agricole” din Republica Moldova se află la Pîrlița. Cum arată acesta

Principala muzeu

„Muzeul tehnicii agricole” din localitatea Pîrlița este primul muzeu de acest gen din Republica Moldova. Inițiativa de a crea muzeul a venit din partea președintelui Asociației Naționale a Producătorilor de Cereale din Republica Moldova, Nicanor Buzavoi.

Muzeul a fost ridicat cu scopul de a prezenta evoluția tehnicii agricole pe teritoriul Republicii Moldova. Acesta se află în incinta întreprinderii agricole SRL „Agrosfera-BM”, instituție care a oferit muzeului și prima colecție de tehnică agricolă.

Muzeu agricol

În prezent, muzeul are 120 de exponate. Valeriu Mazîlu, angajat al muzeului, susține că multe exponate sunt funcționale și pot fi utilizate la prelucrarea terenurilor agricole.

Muzeu agricol1

Cea mai veche mașină agricolă a fost construită în 1983 și este un tractor de model IuMZ-6A, care se utiliza anterior la transportarea cerealelor și prelucrarea terenurilor.

Muzeu agricol2

Muzeul a fost înființat la data de 8 noiembrie, 2016.

Autori: Adriana Scutaru, Crinu Mărcuță, Felicia Nazîru, elevi ai Liceului Teoretic „Alexei Mateevici”, comuna Pîrlița, raionul Ungheni.

Acest material a fost realizat în cadrul Proiectului „Încurajarea tinerilor să devină cetățeni activi”, implementat de IREX Europe și AO „Centrul Media pentru Tineri”, cu susținerea financiară a Uniunii Europene. Opiniile exprimate în acest material nu reflectă neapărat punctul de vedere al Uniunii Europene.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente